دلیل تفاوت رنگ زرده تخم مرغ ها چیست؟

دلیل تفاوت رنگ زرده تخم مرغ ها چیست؟

دلیل تفاوت رنگ زرده تخم مرغ ها چیست؟

دلیل تفاوت رنگ زرده تخم مرغ ها چیست؟

همانطور که می دانید زرده تخم مرغ ماده بسیار خوشمزه ای است که بسیاری از افراد اعم از کودکان ، نوجوانان و سالمندان به آن علاقمند هستند. تخم مرغ حاوی مقدار زیادی پروتئین ، ویتامین ، مواد معدنی و املاح می باشد که هر یک به نحوی برای سلامتی انسان مورد نیاز است. زرده تخم مرغ به دلیل داشتن مقدار زیادی گزانتوفیل که از طریق تغذیه مرغ به آن منتقل می شود به رنگ زرد درآمده و همچنین با توجه به رنگ دانه هایی که در غذا وجود دارد این رنگ زرد تا رنگ نارنجی ممکن است تغییر کند. یکی از ملاک های خرید تخم مرغ رنگ زرده آن می باشد ، چه بسا افرادی هستند که حاضرند برای خرید تخم مرغ های سالم بهای بیشتری بپردازند. ممکن است این سوال برای اکثر افراد مطرح شود که چه دلایلی موجب تغییر رنگ در زرده تخم مرغ می گردد؟ شما می توانید برای یافتن پاسخ سوالات خود ادامه این مقاله را مطالعه کنید. اگر به دنبال خرید تخم مرغ بدون آنتی بیوتیک و با کیفیت هستید، تخم مرغ سبز پورعلی گزینه ای مناسب برای شما می باشد. جهت خرید تخم مرغ به نمایندگی تخم مرغ سبز مراجعه نمایید. همچنین می توانید برای اطلاع از قیمت عمده تخم مرغ بر روی لینک کلیک کنید.

دلیل تفاوت رنگ زرده تخم مرغ ها چیست؟

عوامل بسیار زیادی می تواند در کمرنگی و پررنگی زرده تخم مرغ بدون آنتی بیوتیک اثر گذار باشد که تعدادی از اصلی ترین عوامل را در ادامه مطلب ذکر خواهیم نمود. عوامل موثر بر تغییر رنگ زرده به سه دسته عوامل ژنتیکی ، تغذیه ای و مدیریتی تقسیم می شود.

عوامل ژنتیکی شامل:

  • تفاوت های که در میان پرندگان وجود دارد: عوامل ژنتیکی در جذب و پگمانتاسیون زرده مرغ های یک نژاد ، مختلف است .
  •  تفاوت هایی که در ظرفیت ژنتیکی مرغ ها وجود دارد: نژادهای مختلف مرغ های تخم گذار در میزان پگمانتاسیون زرده تفاوت دارند. ۱۴ درصد از تغییرات تراکم زرده به این عامل اختصاص می یابد.

عوامل تغذیه ای شامل:

  • اکسیداسیون کردن رنگدانه: برای ساده کردن کار اکسید اسیون رنگدانه ها ، استفاده از آنتی اکسیدان (VITE ) در جیره غذایی مرغ ها الزامی است.
  • موثر بودن برخی از مواد غذایی: کنجاله سویا ، پودر گوشت ، گوگرد و زغال باعث کم رنگ شدن زرده تخم مرغ می شود.
  • میزان ویتامین A موجود در جیره غذایی مرغ ها: افزایش مقدار ویتامین A باعث کم رنگ شدن زرده تخم مرغ می شود.
  • ارتباط میزای غذای مصرفی مرغ ها و تعداد تخم مرغ: با افزایش میزان تولید ، رنگ زرده ها به همان نسبت کمتر می شود.
  • میزان چربی ذخیره شده: با افزایش چربی در جیره غذایی مرغ ها جذب رنگدانه ها بیشتر و همین امر منجر به پررنگ شدن رنگ زرده ها خواهد شد.
  • میزان رنگدانه ها در جیره غذایی مرغ ها: مقدار رنگدانه موجود در غذای مرغ ها ، دلیل اصلی تغییر رنگ زرده تخم مرغ می باشد که باید از طریق غذا تامین شود. رنگدانه های موجود در غذای مرغ ها به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول رنگدانه هایی که در مواد تشکیل دهنده جیره وجود دارد . دسته دوم موادی که به عنوان تامین کننده رنگ زرده به غذای مصرفی مرغ ها اضافه می شود. دسته دوم خود به دو دسته دیگر تقسیم می شوند.

نکته: مواد اصلی تشکیل دهنده جیره غذایی مرغ ها ، نقش بسیار مهمی در میزان رنگ زرده دارد. برای مثال مرغ هایی که از سورگوم و گندم مصرف می کنند ، زرده کم رنگی تری دارند.

عوامل مدیریتی:

  • زمان نگهداری و انبار تخم مرغ ها: طولانی شدن زمان نگهداری و انبار تخم مرغ ها منجر به کم شدن کیفیت رنگ زرده ها خواهد شد.
  • روش پرورش و نگهداری: براساس تحقیقات به عمل ، محققان دریافتند که زرده تخم مرغ هایی که در قفس نگهداری می شوند ، با کیفیت تر تخم مرغ هایی است روی سیستم بستر پرورش می یابند.
  • بهداشت مرغ ها: بیماری هایی که باعث اختلال در عملکرد دستگاه گوارش می شود ، مانند کوکسید یوز ، منجر به کاهش تولید و جذب رنگدانه ها در روده خواهد شد و همین امر باعث کم رنگ شدن زرده تخم مرغ می شود.
  • استرس: واکنش هایی مانند گرما ، استرس ناشی از واکسن و عدم مدیریت صحیح که باعث ناراحتی مرغ ها می شود باعث کاهش رنگ زرده می شود.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *